Въоръжените сили на Русия, съвместно с частите на ФСБ, отблъснаха три

...
Въоръжените сили на Русия, съвместно с частите на ФСБ, отблъснаха три
Коментари Харесай

Украински войници са опитали да нахлуят в Русия с танкове

Въоръжените сили на Русия, взаимно с частите на ФСБ, отблъснаха три опита на украинските сили за сигурност да нахлуят в Белгородска област и да провеждат терористична атака срещу цивилното население, оповестиха от Министерството на защитата на Русия, представени от съветската осведомителна организация РИА Новости.
Прочетете още
„ Около 03:00 часа московско време, след натоварен обстрел на цивилни обекти в Белгородска област, украински терористични формирования в състав до две мотострелкови роти, подсилени с танкове, се опитаха да нахлуят на територията на Руската федерация в региона на град Нова Таволжанка и интернационалния Граничен контролно-пропусквателен пункт Шебекино, се споделя в прессъобщението.

Авиацията на Западния боен окръг е нанесла 11 удара, ракетните войски и артилерията извършиха 77 огневи удара, а тежките огнехвъргачни системи нанесоха два удара, става още ясно от обявата.

" Активните дейности разрешиха да бъдат изтласкани украинските елементи, не бяха позволени нарушавания на държавната граница ", пишат от съветската осведомителна организация.

„ Повече от 30 украински терористи, четири бойни бронирани машини, реактивна система за залпов огън „ Град “ и един пикап са били убити в граничната зона от Украйна “, заключиха от Министерството на защитата.

В сряда вечерта украинските сили за сигурност започнаха натоварен обстрел на град Шебекино, който се намира на четири километра от границата. Според губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков няма починали, минимум осем души са ранени. Прекъснато е електрозахранването в града, гори общежитието, нанесени са вреди на административната постройка.

Губернаторът на съветската Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че украинските сили са обстреляли граничното градче Шебекино с реактивни системи за залпов огън " Град ", съобщи Ройтерс.

Вследствие на офанзивата е избухнал пожар в жилищна постройка в Шебекино.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР